Aanvullend aanbod

Sommige dingen horen volgens ons er gewoon bij! Extra, naast de begeleiding die je van ons krijgt. Bijvoorbeeld bij bewegen, als je nadenkt over een studie of worstelt met wie je bent na je diagnose. De Weerde biedt deze extra ondersteuning. Iedereen die bij De Weerde begeleiding krijgt, kan er kosteloos gebruik van maken.

Hulp bij zingeving

Stel je jezelf wel eens de vraag: wat betekent het leven voor mij? Wie ben ik eigenlijk? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn dromen? Als je ervaring hebt in de ggz, kunnen die vragen heel actueel zijn. Misschien weet je sinds je diagnose niet meer waarom je je bed nog uitkomt. Er is misschien zoveel gebeurd, dat het lijkt alsof je jezelf bent kwijtgeraakt. Of je hebt het gevoel dat je de controle kwijt bent, over jezelf en je omgeving. Al dit soort ervaringen en vragen noemen we zingeving. En daarmee kan je aan de slag. Dat kan je zelfverzekerder maken, gelukkiger.
Jené is onze zingevingscoach. Ze heeft veel ervaring met verliesverwerking (bijvoorbeeld door een overlijden of verlies van toekomstdromen of vaardigheden). Ook kan ze je helpen bij het vinden van nieuwe betekenis in hun leven. Je kunt met haar praten, maar als je praten lastig vindt, heeft Jené ook andere manieren om je te helpen. Bijvoorbeeld door creatief bezig te zijn.

Hulp bij studie en leren

Leer of studeer je of denk je erover dit te gaan doen? Heb je hierbij hulp nodig, bijvoorbeeld bij het plannen van het huiswerk of leerwerk? Of wil je een studie oppakken, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Ook kan je last van faalangst hebben waardoor leren niet lukt. Voor al dat soort dingen, kan je studiebegeleiding krijgen. En dan maakt de soort studie niks uit. Of het nu gaat om middelbaar onderwijs, een beroepsopleiding, een rijbewijs of taalonderwijs. De studiebegeleider is er vóór je studie (kiezen en voorbereiden) en tijdens de studie (plannen, beter leren/durven studeren, bijles).

Hulp bij bewegen

Bewegen houdt je fit, helpt om je hoofd leeg maken en om lekker(der) in je vel te zitten. De Weerde stimuleert dat graag. Daarom hebben we bijvoorbeeld pasjes voor het fitnesscentrum. Die mag iedereen gebruiken die bij De Weerde in begeleiding is: wanneer je maar wilt, hoe vaak je maar wilt. En als de stap ernaartoe spannend is, dan helpt je begeleider je daarbij.
Ook is er wekelijks sport & spel en elke vrijdag is er bij locatie Hanzelaan bootcamp. Voor de één is het fanatieke training, voor de ander vooral gezellig en een ander kan erdoor afreageren. Iedereen die meedoet, heeft z’n eigen doel.

Zorg en observatie

We bieden begeleiding, observatie/analyse en onderzoek, als onduidelijk is welke zorg nodig is. Dat doen we, omdat we geregeld zien dat mensen vastlopen door psychische problemen, maar waarbij niet duidelijk is wat er precies aan de hand is. Of dat niet duidelijk is welke zorg goed werkt. De deur naar zorg blijft dan vaak dicht. Wij willen voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen. Daarom bieden wij deze zorg en observatie, ongeacht of iemand uiteindelijk bij De Weerde komt. Deze begeleiding wordt gedaan door Kayleigh, senior persoonlijk begeleider en psychiatrisch verpleegkundige. Zij kan meedenken, observeren en analyseren en geeft gedegen advies over passende zorg. Tegelijk kan ze meteen starten met begeleiden. Er is dus direct hulp. Lees meer over dit aanbod. Ben je verwijzer of hulpverlener en wil je even overleggen? Bel dan even met Kayleigh: 06-57506908 (voor dit aanbod gelden de uitsluitingscriteria.)

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Iedereen heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Dat is goed om te weten. Een onafhankelijk cliëntondersteuner helpt je bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste zorg. Of bij het doen van aanvragen of het invullen van formulieren. Ook als je ontevreden bent over de zorg die je krijgt, kan de cliëntondersteuner met je meedenken. Deze hulp is gratis. Er zijn verschillende aanbieders van deze cliëntondersteuning. Ze zijn allemaal onafhankelijk. Dat betekent dat ze niet verbonden zijn aan zorgaanbieders, gemeenten of verzekeraars. Als je dit wilt, verwijzen we je door en helpen we je op weg.