Aanvullend aanbod

Soms kan je wel wat extra hulp gebruiken, naast de begeleiding die je van ons krijgt. Bijvoorbeeld bij bewegen, als je nadenkt over een studie of worstelt met wie je bent na je diagnose. De Weerde biedt deze extra ondersteuning. Iedereen die bij De Weerde begeleiding krijgt, kan er gebruik van maken.

Hier vind je info over begeleiding bij:

  • Zingeving
  • Studie en leren
  • Bewegen
  • (Onafhankelijke cliëntondersteuning)

Hulp bij zingeving

Stel je jezelf wel eens de vraag: wat betekent het leven voor mij? Wie ben ik eigenlijk? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn dromen? Als je ervaring hebt in de ggz, kunnen die vragen heel actueel zijn. Misschien weet je sinds je diagnose niet meer waarom je je bed nog uitkomt. Er is misschien zoveel gebeurd, dat het lijkt alsof je jezelf bent kwijtgeraakt. Of je hebt het gevoel dat je de controle kwijt bent, over jezelf en je omgeving. Al dit soort ervaringen en vragen noemen we zingeving. En daarmee kan je aan de slag. Dat kan je zelfverzekerder maken, gelukkiger.

Iedereen die bij De Weerde in begeleiding is, kan hulp krijgen bij zingeving. Bij De Weerde hebben we daar Jené voor. Zij is zingevingscoach. Jené heeft veel ervaring met verliesverwerking (bijv. door een overlijden of verlies van toekomstdromen of vaardigheden) en met mensen helpen bij het vinden van nieuwe betekenis in hun leven. Je kunt met haar praten, maar als je praten lastig vindt, heeft Jené ook andere manieren om je te helpen. Bijvoorbeeld door creatief bezig te zijn.

Hulp bij studie en leren

Veel mensen die bij De Weerde begeleiding krijgen, zijn ook bezig met studeren, of ze denken erover. Zij hebben bijvoorbeeld hulp nodig bij het plannen van het huiswerk. Of ze willen een studie oppakken, maar weten niet welke en hoe ze dat moeten aanpakken. Of ze hebben last van faalangst waardoor leren niet lukt. Voor al dat soort dingen is er bij De Weerde gemakkelijk hulp in te schakelen.

Iedereen die begeleiding krijgt bij De Weerde, kan studiebegeleiding krijgen. En dan maakt de soort studie niks uit. Of het nu gaat om middelbaar onderwijs, een beroepsopleiding, rijbewijs of taalonderwijs. De studiebegeleider is er vóór je studie (kiezen en voorbereiden) en tijdens de studie (plannen, beter leren/durven studeren, bijles).

Hulp bij bewegen

Bewegen houdt je fit, helpt om je hoofd leeg maken en om lekker(der) in je vel te zitten. De Weerde stimuleert dat graag. Daarom hebben we bijvoorbeeld pasjes voor het fitnesscentrum. Die mag iedereen gebruiken die bij De Weerde in begeleiding is: wanneer je maar wilt, hoe vaak je maar wilt. En als de stap ernaartoe spannend is, dan helpt je begeleider je daarbij.

Ook is er wekelijks sport & spel en elke vrijdag is er bij locatie Hanzelaan bootcamp. Dat organiseren we voor onze eigen club. Alle mensen die bij De Weerde begeleiding krijgen, mogen meedoen. En dat gebeurt! Voor de één is het fanatieke training, voor de ander vooral gezellig en een ander kan erdoor afreageren. Iedereen die meedoet, heeft z’n eigen doel.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuning wordt niet door De Weerde aangeboden. Maar je hebt er wel recht op! En dat is goed om te weten. Iedereen in Nederland heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Dat is iemand die je bijvoorbeeld kan helpen bij het vinden van de juiste zorg. Of bij het doen van aanvragen of het invullen van formulieren. Ook als je ontevreden bent over de zorg die je krijgt, kan de cliëntondersteuner met je meedenken. Deze hulp is gratis. Er zijn verschillende aanbieders van deze cliëntondersteuning. Ze zijn allemaal onafhankelijk. Dat betekent dat ze niet verbonden zijn aan zorgaanbieders, gemeenten of verzekeraars. Als je dit wilt, verwijzen we je door en helpen we je op weg.