Beschermd wonen 24/7

Ben je op zoek naar een veilige, vertrouwde plek? Waar je je eigen appartement hebt maar toch niet alleen woont? Waar professionele begeleiding voor je klaar staat? Waar we een goed contact met buren, vrijwilligers en medegebruikers van de locatie belangrijk vinden? De Weerde biedt deze mogelijkheid van wonen met begeleiding aan. Je krijgt je eigen appartement, ingericht voor of door jou. De begeleiders van De Weerde zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig in het gebouw, je kunt dus altijd een beroep op ons doen. Onze dienstverlening sluit aan bij jouw zorgvraag​ en is ongedwongen, vrijmoedig en zorgzaam.

Hier zijn we 24 uur per dag aanwezig:

Wat vinden cliënten over het wonen bij De Weerde? Bekijk het in dit filmpje:

We helpen je om je leven weer op de rit te krijgen. Hoe ziet je toekomst eruit? Waar ga je wonen en werken? En hoe zorg je er voor dat het goed met je blijft gaan? Wat kunnen anderen daarin voor jou betekenen? Allemaal dingen die bij De Weerde aan bod komen om jou te helpen zo fijn en passend mogelijk te laten wonen. Ben je zover om weer zelf te gaan huren, waar dan ook, dan helpen we dit voor elkaar te krijgen.

Jouw zorgplan
We vinden het belangrijk om goed met je af te spreken waarbij we jou kunnen helpen. En waaraan jij graag wilt werken. Voor afspraken over de begeleiding, gebruiken we het zorgplan. Dat maken we samen bij de start van de begeleiding. Daarin staat bijvoorbeeld waar je hulp bij krijgt en hoe vaak. In het plan staan de afspraken die jij maakt met De Weerde. Over waar je aan wilt werken of wat je wilt leren. En hoe wij jou daarbij kunnen helpen. We checken regelmatig hoe het gaat: of alles nog klopt en of je tevreden bent. Als je vragen hebt, kun je altijd terecht bij je begeleider of bij de coördinerend begeleider.

Ervaringsdeskundigen
Zowel in het begeleid als in het beschermd wonen werken er ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten.

Denk je dat beschermd wonen iets voor jou is? Zie je jezelf wel wonen bij de Weerde? Of zoek je iets in je woonplaats? Neem dan contact met ons op, we helpen graag!